Producenci / Wyroby

 

ProBio Emy - Właściwości i działanie na ludzi

ProBio Emy poprzez swoje silne właściwości antyoksydacyjne mogą wpływać hamująco na procesy zapalne. Ciekawe zjawiska zaobserwowano w prowadzonych testach u kilku użytkowników pod opieką lekarza. Po zastosowaniu roztworu SCD ProBiotica na wykwity łuszczycowe u pacjentki, która dodatkowo odczuwała uporczywy świąd skóry, uzyskano całkowite ustąpienie uczucia świądu po 12 godzinach, a wykwity łuszczycowe uległy spłaszczeniu po tygodniu stosowania preparatu zewnętrznie, po 3-ch tygodniach ustąpiły całkowicie. Świąd nie jest charakterystyczny dla łuszczycy, ale w około 20% przypadków towarzyszy wykwitom skórnym.

Ogromne nadzieje budzi zastosowanie ProBio Emów w atopowym zapaleniu skóry, gdzie uporczywy świąd skóry zawsze oprócz zmian rumieniowych towarzyszy objawom skórnym.

Podobne efekty uzyskano u kilku innych chorych na łuszczycę i łojotokowe zapalenie skóry, a także w pojedynczych przypadkach u chorych z atopowym zapaleniem skóry i trądziku pospolitym. W przypadku trądziku pospolitego o średnim stopniu nasilenia, czas potrzebny na ustąpienie grudek rumieniowych był najdłuższy w porównaniu do innych schorzeń (7 tygodni). Nikt nie zgłaszał efektów ubocznych. Jest to zbyt mala grupa, by móc wyciągnąc obiektywne wnioski, dlatego też istnieje konieczność badań klinicznych. Zastosowanie ProBio Emów może okazać się skuteczną terapią wspomagającą, dzięki której skróceniu ulegnie czas i koszty leczenia.

Bardzo dobre efekty otrzymujemy myjąc Mydłem mikroorganicznym włosy osłabione farbowaniem.

Wszędzie, gdzie mowa o użyciu ProBio Emów w domu jest to rozwiązanie najprostsze, ale dla wielu Pań uciązliwe z racji na specyficzny zapach wydzielany przez metabolity kwasu mlekowego.

Tam, gdzie podejmowane są próby użycia ProBio Emów na skórze, lepiej jest korzystać z certyfikowanego suplementu diety SCD ProBiotica, doskonale spełniającego te same funkcje. Dla osób reagujących alergicznie na zioła będące w SCD ProBiotica można użyć preparat: Esencja Probiotyczna. W trakcie badań jest specjalna nowa kompozycja mikroorganizmów do takiego użycia.

 

Gatunki pożytecznych mikroorganizmów występujące w ProBio Emach i efekty ich działania:

Bifidobacterium

animalis

Przywraca prawidłową czynność przewodu pokarmowego, poprzez przywrócenie naturalnej flory bakteryjnej.

Bifidobacterium

libidum

Leczy biegunki rotawirusowe, utrzymuje w równowadze mikroflorę jelitową.

Bifidobacterium

longum

Blokuje rozwój szkodliwych bakterii i grzybów, dokonując fermentacji cukru w kwas mlekowy, co pozwala na obniżenie pH w jelitach, obniża cholesterol, zmniejsza objawy nietolerancji laktozy, wzmacnia stymulację immunologiczną.

Lactobacillus

acidophilus

Obniża aktywność enzymów fekalnych, zapobiega biegunkom po radioterapii, leczy obstrukcje.

Lactobacillus

bulgaricus

Obniża cholesterol, zmniejsza objawy nietolerancji laktozy.

Lactobacillus

casei

Stymuluje układ odpornościowy, zapobiega i leczy infekcje jelitowe, charakteryzuje się dobrą przeżywalnością w żołądku i dwunastnicy, zmniejsza częstość i skraca czas ostrych biegunek u dzieci.

Lactobacillus

delbrueckii

Wytwarza naturalne związki o właściwościach antybiotycznych i pomaga w zachowaniu równowagi dobrej mikroflory jelitowej.

Lactobacillus

fermentum

Zapobiega unfekcjom grzybiczym i bakteryjnym układu moczowo-płciowego, przywraca właściwe pH pochwy.

Lactobacillus

plantarum

Charakteryzuje się wysoką przeżywalnością w ukladzie pokarmowym. Wspomaga lecznie przewlekłych chorób ukladu pokarmowego (choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy), stanów pooperacyjnych w obrębie przewodu pokarmowego, zwalcza nadkwaśność, zaparcia, biegunki.

Lactococcus

diacetylactis

Wytwarza bakteriocyty i egzopolisacharydy odporne na bakteriofagi. Obniża poziom pH w przewodzie pokarmowymdo poziomu gwarantującego hamowanie rozwoju patogenów. Wykazuje bakteriobójcze działanie w stosunku do bakterii Gram+, zapobiega rozwojowi przetrwalników i hamuje rozwój komórek wegetatywnych.

Lactococcus 

lactis

Podobnie jak Lactacoccus diacetylactis uczestniczy w wytwarzaniu bariery ochronnej przewodu pokarmowego poprzez obniżenie pH hamując tym samym adhezję patogennych mikroorganizmów.

Rhodopseudomonas

palustris

Bakterie fotosyntetyczne, beztlenowe, fermentujące źródła węgla z wydzielaniem różnego rodzaju niskocząsteczkowych kwasów tłuszczowych, wytwarzają wiele związków istotnych żywieniowo dla człowieka.

Saccharomyces

cerevisiaae

Drożdże te są naturalnym źródłem witamin z grupy B. Wytwarzają hormony i enzymy aktywizujące podział komórek. Ich wydzieliny są pożytecznymi substratami dla aktywnych mikroorganizmów, takich jak bakterie kwasu mlekowego. Syntetyzują substancje antybiotyczne i pożyteczne.

Streptococcus

thermophilus

Bakterie, które nie whcodzą w skład mikroflory człowieka, ale są dla człowieka w pełni bezpieczne, zmniejszają objawy nietolerancji laktozy, zwalczają biegunki i zaparcia.