Melasa z trzciny cukrowej jest to produkt stanowiący naturalną pożywką dla mikroorganizmów. Dzięki zastosowaniu melasy mamy wpływ na prawidłowy i szybki przebieg procesu fermentacji i namnażania EMów. Jest to składnik kul Bokashi, używanych w procesie rewitalizacji zbiorników wodnych.
Melasa - Posiada najniższą zawartość cukru spośród wszystkich rodzajów melas i najwyższą wartość składników odżywczych (mangan, magnez, potas, wapń, miedź, żelazo, selen, witamina B6)
Melasa - Posiada najniższą zawartość cukru spośród wszystkich rodzajów melas i najwyższą wartość składników odżywczych (mangan, magnez, potas, wapń, miedź, żelazo, selen, witamina B6)
Zestaw składników potrzebnych do wytworzenia Kul BOKASHI. Kule BOKASHI przywracają równowagę biologiczną w zbiornikach wodnych, eliminują odory i zmniejszają zamulenie wody w stawach. W skład zestawu wchodzi: Bokashi z otrąb pszennych- 5kg Melasa z trzciny cukrowej- 2L EmFarma- 2L
Zestaw składników potrzebnych do wytworzenia Kul BOKASHI. Kule BOKASHI przywracają równowagę biologiczną w zbiornikach wodnych, eliminują odory i zmniejszają zamulenie wody w stawach. W skład zestawu wchodzi: Bokashi z otrąb pszennych- 2kg Melasa z trzciny cukrowej- 1L EmFarma- 1L